Ukoliko želite da u potpunosti osetite duh snežnih idila uz prekrasnu zavejanu pozadinu sa čistim planinskim vazduhom, onda je vreme da razmislite o destinaciji za zimovanje. Uz skijanje, sankanje pa i grudvanje, januar i februar će biti još zabavniji sa uspomenama koje ćete nositi celog života.

Evropa nudi brojne destinacije za zimovanje, od prekrasne Francuske, romantične Italije, pa i lepih i zanimljivih lokacija iz susednih zemalja kao što su Slovenija, Bosna i Hercegovina i Srbija.

Austrija

Austrija je popularna destinacija za brojne skijaše koji žele na odličnim stazama uživati skijajući se i otkrivajući prirodne lepote te čarobne planinske zemlje.

Salzburg je odličan izbor ukoliko želite da spojite romantiku i uživanje na snegu. Nalazi se na severnom delu Alpa i nudi brojne sadržaje za sve one koji su došli da uživaju u zimskoj idili otkrivajući bogatu istoriju grada. Mocartova rodna kuća i vrtovi dvorca Mirabell samo su deo bogate ponude.

Francuska

Val d’Isere u Francuskoj je odličan izbor za sve one koji odlaze na zimovanje iz više razloga- kako zbog skijanja tako i uživanja u prekrasnom krajoliku. Radi se o jednom od najlepših mesta za uživanje u zimskim čarolijama sa brojnim stazama za skijanje i bogatom ponudom van skijaških staza za sve one koji su došli da uživaju na snegu.

Italija

Prekrasni krajolici Italije, vrhunska kuhinja i bogat program za sve one koji u Italiju nisu došli samo na skijanje nego i na odmor u prekrasnoj okolini uživajući u zimskim radostima, razlog je zašto se mnogi odlučuju upravo za Italiju kada je zimovanje u pitanju.

Kronplatz je već duže vreme popularna destinacija za zimovanje gde dolaze svi koji žele osetiti duh severnog dela Italije. Poznat je po zanimljivim vrhovima planina i brojnim uređenim stazama.

Mountain Landscape

Bosna i Hercegovina

Jahorinu mnogi zovu snežnom lepoticom i jednim od najvećih turističkih centara za skijanje na području Balkana. Jahorina je planina sa dugim stazama za skijanje i blagom klimom za sve one koji su došli kako bi se skijali i doživeli prave zimske praznike uživajući u igrama na snegu.

Slovenija

Kranjska gora savršena je lokacija za sve koji žele istovremeno doživeti adrenalinski odmor u blizini italijanske, slovenske i austrijske granice.

Radi se o simpatičnom malom mestu okruženom planinama, gde će zabavu pronaći odrasli i deca uz brojne kulturne manifestacije, koncerte kao i brojne kafiće, restorane i barove. Kranjska gora je odlično mesto za sve koji žele provesti zimovanje na svežem vazduhu okruženi snegom.

Srbija

Tara u Srbiji je savršeno mesto za zimovanje, a kako i ne bi bilo kada se radi o prekrasnom mestu pored jezera Perućac i reke Drine koje pružaju vrhunski snežni ugođaj sa bogatim programom za sve uzraste – kako za one koji su došli na skijanje tako i za one, koji su se uputili prema Tari radi opuštanja na snegu i uživanju i zimskim radostima.

Doživeti zimu na otvorenom, uživajući uz kuvano vino, toplu čokoladu i osluškujući vatru kako pucketa u kaminu, nešto je zaista posebno i jedinstveno što se treba proživeti.

Izvor: www.putokosvijeta.com