Stil dobro odevenog muškarca, mora da bude ispraćen adekvatnim ukrasom ručnog zgloba, odrazom prestiža i pravim načinom da iskažete svoj personalitet. Mehanizam, način izrade, materijal, tadicija sve to doprinosi vrednosti sata i izdvaja brendove i proizvođača do te mera da satovi postaju obeležje klase i stila.

Predstavljamo vam modele koji su jedinstvenom konstrukcijom i još boljim dizajnom obeležili ovu godinu.

Girard-Perregaux

Girard-Perregaux

Kako bi na što bolji način obeležili 225 godina rada kompanija Girard-Perregaux predstavila je novu verziju sata Esmeralda Tourbillon. Ovaj sat u dizajnu krije “Tri zlatna mosta” sa kojim je ova kompanija izašla na izlozbu u Parizu davne 1889. Pored izuzetno izgleda, krasi ga i neverovatna konstrukcija, jer je sastavljen od 310 komponenti.

Laurent Ferrier

Laurent Ferrier

Inspirisan tridesetim godinama proslog veka model Galet Square Vintage America odiše elegancijom. Pokreće ga samonavijajući FBN Calibre 229.01, kućište je napravljeno od nerđajućeg čelika, a ručno izrađeni kaiš od aligatorske kože dodatno doprinosi posebnom i jedinstvenom izgledu ovog sata.

Chronofighter

Chronofighter

Originalnim izgledom model Graham Chronofighter Vintage podseća na period iz II svetskog rata. Brojčanik prikazuje brojne informacije, a pokreće ga mehanizam G1747 . Ključno obeležje ovog modela jeste velika poluga koja pokreće i zaustavlja hronograf. Poluga simbolizuje drugi svetski rat, a kako su piloti nosili glomazne rukavice i poluga je morala biti takva, te je zadržan jedinstveni pristup u dizajnu.

Girard-Perregaux

Girard-Perregaux

Model Celestial Globe kojim je kompanija Girard-Perregaux upotpunila svoju hronološku kolekciju, inspirisan je franjevačkim monahom Vinćenzom Mariom Koroneli. Brojčanik je ručno oslikan, i predstavlja nebo kakvo je bilo u trenutku rođenja poznatog monarha, kozmografa i kartografa. Pokreće ga vrhunski mehanizam GP03300-0060, sa automatskim navijanjem.

TAG Heuer

TAG Heuer

Iako klasične forme dominantna plava boja i izraženi fluorescentni elementi na kazaljkama i brojčaniku svrstali su Aquaracer Black Titanium u kategoriju sportskih satova. Karakteriše ga visoka preglednost i otpornost. Poslednja serija iz 2016. izrađena je od titanijuma druge kategorije, a kombinacija visoko izdržljivog najlona i gume, učinila je kaiševe čvrstim i otpornim.

Izvor: BelgradeGentleman
Foto: www.ablogtowatch.com; www.watchonista.com; www.notey.com; www.watchuseek.com; www.masterhorologer.com