Kilometri sitnog peska, tirkizno plava boja kristalno čistih mora i bogato zeleno okruženje – predstavljamo vam top 5 destinacija koje biste trebali da posetite tokom leta, koje će zadovoljiti vaš avanturistički duh i u kojima ćete iskreno uživati.

5
#5 Roatan, Honduras

Roatan je jedno od najlepših ostrva Kariba, sa predelima koji su idilični, baš onako kako je prikazano na brošurama. Drugi najveći koralni greben sveta se nalazi upravo ovde, tako da je ova destinacija raj za ronioce. Ostrvo je okruženo prefinjenim belim peskom koji krasi plaže, dok ih zapljuskuju predivne nijanse plave boje okeana. Unutrašnjost ostrva rezervisana je za egzotične kokosove palme i bogato zelenilo prošarano predivnim cvećem.

4
#4 Bali, Indonezia

Bali – maleno tropsko ostrvo, zadivljujuće lepote, koje je odolelo trendovima modernizacije, smešteno na samom obodu Indijskog okeana. Hinduistička oaza drugačija po arhitekturi i tradiciji, antički hramovi i dominantni vulkani oivičeni zelenim šumama, zlatne i crne peščane plaže i vazduh koji “miriše na kišu”, čine ovo ostrvom jednom od najpopularnij destinacija na svetu.

3
#3 Madeira, Portugal

Mesto lepote strasti, sunca i romatike koje zapljuskuju vode Atlanskog okeana. Tropski luksuz prožman evropskim komforom daje ovom ostrvu dramatičan i bogati ton. Atraktivne plaže prekrivene sitnim vulkanskim peskom, botanički vrtovi sa retkim vrstama egzotičnog cveća, preko 20 vrsta delfina i Madeira vino su sinonimi za ovo ostrvo večitog proleća, koje nikada nećete zaboraviti.

2
#2 Maui, Hawaii

Maui ili Ostrvo dolina – top svetska turistička destinacija godinama unazad. Locirano je na Havajima, najelitnijem ostrvu sveta. Odlikuju ga pejzažne kontrasti, dok se tirkizno plavo more, planinski venci i polja pod ananasom smenjuju sa auto-putevima i gradskom gužvom. Vulkanske kupe, tropsko cveće, grbavi kit, nebeske plaže, umetničke galerije i dobro očuvana nacionalna blaga čine Maui magičnim ostrvom.

1
#1 Mauricius, Afrika

Mauricius – divlji biser Indijskog okeana. Bogata kulturna baština čini da ovo ostrvo odiše šarmom tradicije, dok mu najraskošniji botanički vrtovi sveta i jedinstvena tirkizna boja Indijskog okeana, daju potrebnu dozu egzotike i luksuza. Neki od najluksuznijih hotela smešteni su upravo ovde, dok se pogledi pružaju na plaže i mesta koja su po zaštitom UNESCO. Kao spoj tradicije i modernog Mauricius je destinacija koja nikoga neće razočarati.

Izvor: BelgradeGentleman
Foto: www.fodors.com; portalmladi.com; www.all-about-portugal.com; www.drhmaui.com; www.africapoint.com