Ako ste se ikada pitali, postoji li komad garderobe koji nikada ne izlazi iz mode, koji se uvek lako može uklopiti uz različite odevne kombinacije, odgovor je potvrdan! Postoji, to je teksas jakna!
teksas jakna 1
Idealna je za proleće i ranu jesen, a većina muškaraca je preferira zato što se u njoj mogu pojaviti i u neformalnom izdanju, ali se takođe može nositi i u nešto ozbiljnijim prilikama. Zbog svih svojih multifunkicionalnih karakterisitka, postala je neizostavan deo svakog muškog garderobera.
Kada birate teksas jaknu, najbitnija stvar je da odaberete pravu veličinu. Razlog za to je činjenica da je teksas može biti „krut“ materijal i ako uzmete jaknu koja je veća, neće se lepo prilagoditi vašem telu.
teksas jakna 3

Lako je možete kombinovati sa pamučnom majicom, jednobojnom ili sa nekim zanimljivim printom, kariranom košuljom, laganim letnjim pantalonama, a takođe se odlično uklapa uz patike i duboke cipele.
Ako je kombinujete sa farmerkama, povedite računa! Teksas jakna i farmerke moraju biti potpuno identičnih nijansi ili potpuno različitih. Tako na primer, ukoliko imate svetlu teksas jaknu, gledajte da farmerke budu od tamnog teksasa ili obrnuto.
teksas jakna 2

 

Izvor: BelgradeGentleman.com

Foto: Pinterest