fortis
U koju god radnju da se uputite u potrazi za idealnim satom koji će biti poseban aksesoar vaših odevnih kombinacija, videćete da je pred vama mnoštvo različitih modela koji će vam otežati izbor. Od elegantnih i bogatih, do sportskih i ležernih, svaki od njih će imati nešto što vam se dopada i poželećete da bude deo vaše kolekcije satova.
Pre nego što se upustite u avanturu kupovine, razmislite malo o tome zašto vam je ovakav aksesoar nephodan. Koliko često ćete ga nositi, za kakve prilike vam je potreban i koliko novca imate na raspolaganju.

cartier muski satUkoliko želite jedinstveni komad koji možete nositi svakodnevno, gde god da idete, birajte satove koji su jednostavni i elegantni i podjednako dobro se mogu kombinovati sa svečanim blejzerom, poslovnim odelom ili džinsom i polo majicom. Za gospodu kojima budžet nije previše bitna stavka, Cartier-ov Tank MC Watch je idealan izbor za svakodnevne varijante. Crna, uska, kožna narukvica i veliki pravougaoni mehanizam sa malom sekundarom pružaju ovom satu moć i eleganciju istovremeno. Jedinstvena estetika Tank satova još od 1917., kada je prvi model kolekcije predstavljen, inspirisana je konstantnim varijacijama koje uspevaju da zadrže svoj jedinstveni identitet. Sa ovakvim primerkom u svojoj kolekciji bićete pripadnik džentlmena koji reprezentuju imućnost, ukus i rafiniranost.

Za sve one kojima je ležerniji stil privlačniji, švajcarski modni brend Forits je odličan izbor kada je potrebno sat nositi svakodnevno. Negovanje sportskog stila sa izvesnom dozom elegancije svrstava ovaj brend u kategoriju prestižnijih. Jedan od omiljenih Fortis modela je Tycoon Date a.m., precizan pouzdan i beskompromisan sat koji je svakom džentlmenu savršen instrument prikazivanja uspeha.

rolex muski satMuškarci koji žive užurbanim stilom, istovremeno obavljaju više poslova i imaju aktivan dnevni raspored, nošenje sata je naprosto imperativ. U tom slučaju, sa razlogom, najbolji sat biće luksuzni Rolex Submariner, koji je svojom istrajnošću i otpornošću stekao reputaciju neprevaziđenog. Ne samo da je prepoznatljiv kao najliksuzniji brend satova na svetu, Rolex je takođe poznat po kvalitetu svojih instrumenata i činjenici da je ovakav sat moguće nositi u gotovo svakom okruženju.

tissot muski satJoš jedna od pozntaih švajcarskih kuća u svetu, prvenstveno kao kuća koja proizvodi satove po pristupačnijim cenama, je Tissot. Svoju dobru reputaciju među konkurencijom duguje svom safirno kristalnom staklu, preciznom, švajcarskom mehanizmu i nerđajućem čeliku. Tissot Titanium model je pravi klasik koji svaki muškarac treba da poseduje, a njegova najveća prednost je široka mogućnost kombinovanja uz vašu garderobu. Sa ovakvim satom odavaćete izgled džentlmena koji razme vanvremensku eleganciju i preciznost.

Najvažnija činjenica koju ne smete zaboraviti prilikom kupovine je da najskuplji sat ne znači najbolji izbor. Izaberite model koji najviše pristaje vama i stilu koji volite. Ostanite uvek verni svom izgledu i svaki sat koji budete nosili izgledaće neprocenjivo i jednistveno, poput vas.

Izvor: BelgradeGentleman
Fotografije: www.fortis-swiss.com/ www.cartier.us/ www.rolex.com/ www.tissotwatches.com/ www.aandhmag.com