Pravilo svečanog oblačenja je godinama nepromenjeno – crno odelo je zlatni standard svake prilike. Određeni detalji se vremenom menjaju ali je suština ostala ista. Zato se pripremite da prazničnu sezonu sačekate u najboljem izdanju i sa najboljim odelom za ovu godinu.
12186542_920252101378262_7371356445109929843_o
Veoma je važno da vaše svečano odelo bude skrojeno od kvalitetnog materijala i da je šiveno po vašoj meri. Zato investirajte pametno i birajte mešavinu vune i mohera koji će pružiti neophodan sjaj koji priliči prazničnoj atmosferi.
Najvažniji deo svečanog odela je sako koji bi, za ovakve prilike, trebalo da bude sveden i čistih linija sa peak reverima koji najbolje ističu eleganciju vašeg odela. Za dodatnu notu luksuza, odaberite sako sa dvorednim kopčanjem i dodajte prsluk kao završni detalj vaše kombinacije. Pored standardnih vunenih sakoa muških odela, ovih dana su moderni komadi izrađeni od somota. Ukoliko želite da unapredite svoj praznični izgled, odaberite jedan ovakav sako i kombinujte ga sa klasičnim crnim pantalonama.

Svi oni muškarci koji žele sigurnu varijantu za praznične prilike neka biraju trodelna odela u crnoj ili tamno sivoj boji. Njih lako možete upotpuniti detaljima u vidu džepnih maramica, kravata ili leptir mašni kojima ćete osvežiti celokupan izgled. Uz crno odelo najbolje je nositi svečanu belu košulju za jednostavnu eleganciju. Sivoj boji odela odgovaraju gotovo sve boje košulja pa slobodno birajte one nijanse koje najviše volite.
Još jedna sigurna varijanta svečanog odela je tamno plava pa mnogi dizajneri preporučuju baš ovakvu boju odela za praznične večere i proslave. Birajte komade izrađene od prirodnih materijala u kojima ćete se osećati prijatno tokom čitave noći.
Kada izaberete odelo koje vam najbolje pristaje i odražava vaš stil, ne zaboravite da upotpunite svoj svečani izgled dobrim raspoloženjem i vedrim duhom. Tako pripremljeni imaćete zagarantovani provod gde god da se uputite.

Izvor: BelgradeGentleman