Važnost ostavljanja dobrog, profesionalnog prvog utiska nikada se ne sme potceniti. Bilo da se radi o sastanku sa klijentom, razgovoru za posao, prezentaciji na kolegijumu ili poslovnom ručku, pojava je ključni filter.
write-593333_1920
Kroj odela i adekvatna veličina, odgovarajuće cipele samo su neki od detalja izuzetno važnih za svaki vaš radni zadatak.
Najvažniji komad vašeg garderobera za poslovni izgled svakako je odelo. Onog trenutka kada obučete svoje omiljeno poslovno odelo predstavljate sebe na najbolji način. Preciznim krojem, kvalitetnom tkaninom i savršenim šavovima na odelu, izdvojićete se u svom radnom okruženju kao osoba koja pridaje posebnu pažnju detaljima.
Prvi utisak je veoma važan u poslovnoj sredini. Najbolji ćete ostaviti bojama, printovima i stilom koji odražava vašu ličnost. Zahvaljujući dizajnerima, muškarci nikada nisu imali više izbora pred sobom, kada je odelo u pitanju. Ne samo da će svako uspeti da pronađe najbolji model za sebe kojim će se predstaviti okruženju, nego će imati najmanje jedno odelo za svaku poslovnu priliku.
Pri izboru odela razmišljajte o mestu za koje vam je potrebno, ljudima sa kojima ćete se sresti, šta će oni nositi i koje odelo će vas najbolje opisati.
Prvi utisak na razgovoru za posao je veoma važan, ponekad od vitalnog značaja kada se odlučuje između vas i drugog kandidata. Stoga, birajte klasična odela, jednorednog kopčanja i kvalitetnih materijala poput vune ili pamuka.
Nedeljni kolegijum sa saradnicima zahteva da na sastanku pokažete i dokažete da kontrolišete situaciju na svom radnom mestu i da pažljivo pristupate svim poslovnim situacijama. U tom slučaju, trodelno odelo je najbolji izbor. Takvim izborom pokazaćete poštovanje prema radnoj etici i tradiciji.
business-suit-690048_1920

Osobe koje rade u kreativnim industrijama, marketingu, dizajnu ili odnosima s javnošću, prepoznatljive su po jakoj individualnosti koju rado pokazuju i kada je lični stil u pitanju. Ovakva okruženja zahtevaju odela blaže formalnosti, koja podjednako odražavaju uglađen profesionalizam. Karirana ili prugasta, vunena odela teget i belih kombinacija najbolje će napraviti balans između lične ekspresije i formalnog poslovnog stila.
Ponekad se radno vreme ne završava u 17h već je potrebno i nakon toga otići na ručak sa poslovnim partnerima. U takvim situacjiama, dozvoljeno je da odela budu ležernija, pa je najbolje odlučiti se za kupovinu nekog od Prince of Wales kariranih modela. Takvim odelima pokazaćete da poznajete dobre poslovne manire.
Bez obzira što su mnoge poslovne industrije dozvolile ležerniju garderobu na radnom mestu, odelo je ostalo najsnažniji znak prikazivanja moći, uspeha i stila onih koji su u vrhu svojih profesija. Ništa ne može ostaviti bolji prvi utisak na vaše poslovno okruženje od savršenog poslovnog odela.

Izvor: BelgradeGentleman