Odelo je oduvek predstavljalo oličenje elegancije, ozbiljnosti, gospodstva.
U Beogradu je između dva rata bilo gotovo nezamislivo videti na ulici neku viđeniju osobu tog doba da nije elegantno obučena. Aksesoare koje birate uz odelo mogu biti različiti, šešir, džepna maramica, zlatna dugmad na manžetnama ili efektna torba. Ipak, kada se priča o muškom odelu, neizostavno se pominju i cipele, kao sastavni deo odevne kombinacije.

Nekako sa dolaskom proleća, pitanje kombinovanja muških odela i patika samo po sebi se nametne! Jedna od  najpopularnijh modnih kombinacija i ovog proleća, definitivno!

novak

Najbolji primer bila je dodela Laureus priznanja za najboljeg sportistu planete. Svi gosti, bilo da su sportisti ili ne, prezentovali su veoma zanimljive odevne kombniacije s obzirom da je u pitanju bila manifestacija slična dodeli Oskara, samo za sportske prilike. Svako od nih je uz odelo nosio patike.
Dakle, ovom kombinacijom nećete ništa izgubiti, naprotiv, gde god se pojavite ostavićete utisak istinskog džentlmena koji ume da iznese svoj jedinstveni stil.

Jer kada je mogao Novak Đoković, zašto ne biste i vi!
Naravno, što se tiče boje patika, ne treba bitno da se razlikuje od boje odela.  Najiidealnije je da budu u boji košulje.

belgradegentleman3

Izvor: BelgradeGentleman
Fotografije: www.sports.inquirer.net/www.muskimagazin.rs