Januar je mesec odluka, novih početaka i prilika. To je vreme da se osvrnemo na prethodnih dvanaest meseci i odlučimo šta želimo da promenimo ili sa čim želimo da nastavimo tokom godine koja je pred nama. Bilo da je u pitanju ostavljanje cigareta, više putovanja ili redovno vežbanje, čvrsto se držite svojih novogodišnjih odluka jer ćete se uz njih osećati mnogo uspešnije i bolje. Mi vam predlažemo da naredne godine primenite neke od sledećih:
vegetables-573961_1920
Hranite se zdravije

Jedite više povrća, trudite se da uvek uživate u prirodnoj hrani jer će vam jedino ona uzvratiti zdravljem koje je najvažnije. Znamo da su sočni sirevi i rebarca u sosu od meda slasni ukusi koji vas uvek mame, ali potrudite se da ih retko konzumirate. Potražite restorane koji imaju na meniju zdrave obroke, pripremljene podjednako ukusno. Uživanje u zdravoj hrani poboljšaće vaš izgled i ispuniće vas novom energijom.

Ostavite pušenje
Prisetite se onog užasnog mirisa cigareta na vašoj odeći i kosi i zamislite kako je tek vašem organizmu da izdrži sve te otrove u sebi. Ovo je najčešća novogodišnja odluka većine odraslih i najteže je ispuniti je. Ukoliko niste sigurni da možete sami da se izborite, potražite pomoć u savetovalištu. Kada jednom ostavite cigarete, uvidećete mnoge prednosti u životu kojih niste ni bili svesni.
trolley-bus-1043230_1920
Naučite nešto novo

Znanje je moć koju vam niko ne može oduzeti. Kad god imate priliku da se usavršavate, iskoristite je. Otrijte nove ciljeve u karijeri i krenite ka njima, naučite nov hobi ili krenite na časove stranog jezika… Opcija je previše, izaberite omiljenu.

Uživajte u putovanjima

Sklonite se iz grada i napravite mali predah od svakodnevice. Istražite mesta u zemlji, obiđite gradove u kojima niste nikada bili. Svoje dragoceno vreme iskoristite za obilazak neke strane zemlje i priuštite sebi zadovoljstvo koje vam je neophodno. Častite sebe novim uspomenama.
family-1016311_1920
Provodite više vremena sa najdražima

Ništa nas ne može ispuniti kao ljubav i toplina najbližih osoba. Neprocenjivi trenuci provedeni sa njima opustiće vas, ispuniti novom energijom i vedrim duhom . Porodica i voljene osobe su savršen balans za stresne poslovne dane.

Budite fizički aktivni

Ne morate odlaziti u teretanu da biste imali zdravo i zategnuto telo. Šetajte u prirodi, trčite pored reke, vozite bicikl, bavite se jogom ili vežbajte kod kuće, radite bilo šta što će vas pokrenuti. Čak i najmanja fizička aktivnost će učiniti čuda za vaš organizam, održaće vam mladost, rešiće vas stresa a vaš izgled i kondicija neće izostati.

Napravite dobru organizaciju

Većina se suočava sa lošom organizacijom zbog koje trpe poslovne i privatne obaveze. Napravite sistem koji će vam pomoći da lakše obavljate dnevne zadatke i imate vremena i za sebe na kraju dana.
Početak godine donosi euforiju u našim životima i lako donosimo odluke za koje nismo sigurni da li možemo ispuniti. Odredite svoje prioritete i napravite plan kako biste istrajali u ispunjenju svojih odluka.
Učinite svoj život boljim i vrednijim.

Izvor: BelgradeGentleman