Kožna jakna, klasični džins, ležerne parika-cipele su osnovni komadi u jednom garderoberu modernog muškarca. Pored ovih osnovnih predmeta odevanja, svakako možemo ubrojiti i mantil, koji je neophodan za predstojeći prelazni period.

Prednost mantila je njegova fleksibilnost u kombinovanju sa ostatkom garderobe. On se fenomenalno uklapa sa svakodnevnim poslovnim izgledom i opuštenim outfitom za popodnevnu šetnju.

Predlažemo mantil nešto jače teksture materijala, kako bi bio imun na vremenske neprilike, vetar i kišu. Dužina samog mantila zavisi od stila i visine muškarca. Predlaženo da se držite srednje dužine.

Po uzoru na neprevaziđeni mantil dizajnerske kuće Burberry, danas se u ponudi nalaze njegove replike i varijacije na temu neutralnih boja, ustručenog kroja. Obično se ovakvi mantili karakterišu krojem zimskog kaputa šik dvostrukim kopčanjem, dok je materijal znatno laganije strukture. Naš predlog je mantil svetlijih tonova ili u teget boji.

Ne zaboravite da uvrstite ovaj evergreen komad u svoju odevnu kolekciju, jer svaku odevnu kombinaciju osvežava i daje joj potpuno novo značanje stila beogradskog džentlmena.

drap mantil

mantil

trench

 

Slike sa izvora: www.artofthetrench.burberry.com/