Naočare za sunce su nezostavni deo aksesoara svakog džentlmena. Bilo da ih nosite kao zaštitu od sunca ili kao modni dodatak, verujemo da posedujete barem dva para naočara. Od materijala, dezena, boja, stilova, verovatno najvažnija stvar jeste pronaci naočare koje će odgovarati obliku vašeg lica.
muska odela
Postoji nekoliko osnovnih oblika lica u kojima se može pronaći svako od nas. Neka vam to bude početni korak prilikom odabira modela naočara koje ćete poneti ovog leta.

Ako imate ovalni oblik lica, onda su vrlo male šanse da pogrešite sa izborom. Gotovo sve naočare će vam dobro stajati. Okrugli, pravougaoni ramovi, pilot naočare – birajte modele koji vam se sviđaju.

Kod okruglog oblika lica najbolje je birati okvire geometrijskih oblika, ram sa jasno definisanim linijama, jer se na taj način neutralizuju obline vašeg lica.
luksuzna odela
Duguljasta lica zahtevaju naočare sa velikim i širokim okvirima, jer su to naočare koje će dati širinu vašem licu.

Kod četvrtastog lica birajte naočare koje su blago zaobljene u donjem delu, i povedite računa o tome da naočare budu duže nego šire, tako ćete vizuelno izdužiti lice.

Ako imate trouglasti oblik lica uvek birajte modele bez rama ili sa ramom neutralnih boja, kako biste ublažili oštre crte lica.
muski sako

Cilj je da odaberete naočare koje će vama nabolje stajati, zato je dobro da budete iskreni prema sebi i vodite se ovim pravilima prilkom kupovine. Postoji veliki broj modela i sigurno ćete pronaći neki koji će biti po vašem modnom ukusu, a da ujedno odgovara vašem obliku lica.

Foto: youngstyle.vn; coolmensgear.com; www.branchess.com