„Lepota privlači poglede.“, tako je govorio veliki rimski državnik i književnik  Ciceron. Ova njegova misao je vremenom postala aksiom, naročito kada je u pitanju ženska lepota.

Ako bilo kog stranca pitate odakle dolaze najlepše žene, uvek je jedan od odgovora iz Srbije. I zaista bez lažne skromnosti i subjektivnosti, naše žene i devojke su među najlepšima na svetu.

Svakako, one koje svojom lepotom i šarmom privlače najviše pogleda su glumice. U našoj kinematografiji, oduvek je bio prisutan veliki broj lepotica, koje su svojom pojavom mamile uzdahe velikog broj muškaraca.

S tim u vezi predstavljamo vam neke od najlepših glumica, koje su uvek u samom vrhu svih anketa i istraživanja i koje svojom zanosnom lepotom mogu da se nose sa najvećim holivudskim divama.

Sloboda Mićalović
sloboda mićalović
Zanosna, uvek odmerena i veoma talenotvana. Verovatno tri najpreciznija epiteta koja opisuju lepu Slobodu. Od svog prvog pojavljivanja na velikom platnu, film „Zona Zamfirova“, obezbedila je sebi mesto među najlepšim srpskim glumicama. Vrlo brzo je postala jedna od najtraženijih glumica kod nas, a uloge u serijama „Mješoviti brak“ i „Ranjeni orao“, donele su joj veliki broj nagrada. Svi željno iščekujemo da vidimo Slobodu u novom filmu Emira Kusturice, u kome se osim nje pojavljuje još jedna lepotica svetske kinematografije Monika Beluči.

Anica Dobra
anica dobra
Već svojim prvim pojavljivajem na velikom platnu u horor filmu Gorana Markovića „Već viđeno“, lepa plavuša je zadivila i zaludela sve muškarce bivše Jugoslavije.  Ta uloga, osim velike popularnosti donela joj je i veliki broj priznanja, među kojima je i Zlatna Arena za najbolju žensku ulogu. Posle toga zabeležila je značajan broj uloga u filmovima „Crni bombarder“, „Sabirni centar“, „Kako je propao Rok and Roll“. Uspešnu karijeru ostvarila je i u Nemačkoj, gde je takođe zahvaljujući svom talentu bila nagrađena velikim brojem filmskih priznanja.

Tanja Bošković
tanja bošković
Diva! Definitivno reč koja najbolje pristaje uz veliku glumicu kakva je Tanja. Iako je ušla u sedmu deceniju života, još uvek izgleda neverovatno, uvek vedrog duha i ogromne pozitivne energije. U svojoj prebogatoj karijeri, ostvarila je veliki broj nezaboravnih uloga, a svojom lepotom i šarmom je bila i ostala tiha patnja za gotovo sve pripadnike jačeg pola.

Dubravka Mijatović
dubravka mijatović opusteno.rs
Dubravka je glumom počela da se bavi još kao devojčica u dramskom studiju Radio Beograda kod Bate Miladinovića. Svoju prvu značajniju ulogu ostvarila je u kultnoj seriji „Bolji život“, kada je celokupna javnost imala prilike da se upozna sa njenom lepotom i njenim ogromnim talentom. Svoju drugu veliku ulogu na malim ekranima ostvarila je u seriji „Srećni ljudi“ a mnogi smatraju da je njen rani odlazak iz serije predstavljao glavni razlog zašto su muškarci prestali da prate ovu seriju. U pozorištu je ostvarila veliki broj značajnih uloga, a na filmskom platnu ostaće naročito upamćena po ulozi lepe Danice u filmu „Tri palme za dve bitange i ribicu“. Poslednjih godina, publika je imala prilike da je gleda u serijama „Bela lađa“ i „Moj rođak sa sela“, gde je Dubravka još jednom pokazala svoj šarm i glumačko umeće.

Marija Karan
marija karan
Beograđanka koja je zahvaljujući svojoj lepoti pokorila Holivud. Svoju prvu veliku ulogu ostvarila je u kultnom ostvarenju Radivoja Raše Andrića „Kad porastem biću Kengur“ kada je sve muškarce zaludela svojom lepotom tumačeći lik zanosne manekenke koju Sergej Trifunović bezuspešno pokušava da zavede. U seriji „Ljubav navika panika“ je briljirala uz bardove našeg glumišta Nikolu Simića i Seku Sabljić. Ulogom Teodore u trileru „Četvrti čovek“ je pokazala sav svoj talenat i sebi širom otvorila vrata najveće filmske industrije na svetu, gde je između ostalog glumila sa Žan-Kold van Damom.

Izvor: BelgradeGentleman
Foto:www.pinterest.com; www.opusteno.rs