Italija je poznata po bogatoj kulturi i istoriji, a svaka njena regija nudi posebnu lepotu. Plaže koje zahvaljujući svojoj prirodnoj scenografiji i bojama koje se prelivaju izgledaju bajkovito, mame turiste iz celog sveta.

plaze italije
Taormina plaža, smeštena je u pokrajini Mesina, zajedno sa predivnim Eolskim ostrvima i antičkim gradom Milacom. Ova plaža je prvi izbor meštana Sicilije i predstavlja idealno mesto za aktivan odmor u predivnom okruženju. Brojna dešavanja, koncerti, festivali, kao i organizovane sportske aktivnosti učiniće vaš odmor nezaboravnim. Sicilijanci zaista znaju da uživaju u hrani, pa za pravi doživljaj sicilijanskog duha posetite neku od brojnih taverni.

plaze italije
Golfo di Orosei. Ako ste ljubtelj netaknute prirode, i potreno vam je mesto koje nije ispratilo duh razvoja modernih tehnologija, onda je ova plaža pravo mesto za vas. Smeštena je na istoku Sardinije, a prošarana podmorskim pećinama i malim uvalama predstavlja pravo oličenje netaknute prirode. U podnožju litica, prostiru se beli pojasevi sitnog peska, koje zapljuskuje kobaltno-zeleno more, i predstavlja pravu oazu mira.

najlepse plaze
Isola del Giglio. Toskana je jedna od najpopulrniji turističko-kulturnih destinacija, ne samo Italije već i čitave Evrope. Na obali Toskane nalazi se jedna od najpopularnijih plaža italije, plaža Isola del Giglio poznata po egzotičnom morskom životu. Predivne lagune, tradicionalna sela lokalnog stanovništva, u kombinaciji sa siluetama Alpa doprinose njenom prefinjenom izgledu.

plaze italije
Mondello plaža smeštena je na krajnjem zapadu Palerma, u vidu njegovog predgrađa. Mesto poznato po dominantnim građevinavima u art nouveau stilu arhitekture, u kome se svake godine održava World Festival on the Beach (muzičko – sportski internacionalni festival), uz atraktivne i prijatne plaže, predstavlja pravu destinaciju za aktivan odmor.

plaze italije
Salina je drugo po veličini u skupini Lipanskih ostrva koja predstavljaju vulkanski arhipelag u Tirenskom moru. Na ostrvu su smeštena tri malena grada, koja odišu duhom stare Italije. Kako je ostvo formirno usled erupcije 6 prirodnih vulkana, nepravilne reljefne površine, isprekidane bujnom i nesvakidašnjim vegetаcijom, oduzimaju dah.

Foto: www.somekindofwanderlust.com; www.lunibareddu.it; www.toscanainside.com; save-image.com; www.sigmwr.com