Kao zemlja u kojоj sunce sija 300 dana u godini i jedna od najpoznatijih evropskih turističkih destinacija, Španija je po mnogima zemalja sa najlepšim plažama. Bilo da ste ljubitelj pustih plaža, ili modernih i urbanih sa celodnevnim dešavanjim, u Španiji ćete pronaci svoje mesto za idealan odmor.

plaze spanije

Playa del Ingles. Gran Kanarija je treće po veličini Kanarsko ostrvo, ali i najpopularnije i najraznovrsnije. Južni deo ostrva rezervisan je za prelepe plaže, a jedna od najdužih je i Playa del Ingles. Resort je razvijen još 1960, specijalno u svrhe turizma, a prema legendi ime plaže ”Plaža Engleza” potiče od priče da se početkom dvadesetog veka na ovo mesto doselila grupa boema, Engleza. Tačna ili ne, legenda ukazuje da duh ove plaže, čije okruženje obiluje tavernama restoranima, klubovima, pa je provod zagarantovan.

plaze spanije

Playa de Ses Illetes. Ova plaža nosi epitet najlepše plaže na malom Balearskom ostrvu – Formantera. Za ovo ostrvo karakteristično je predivno okruženje, ali i svega 3, 5 km udaljenosti od čuvene Ibice, i važi za njenu malo manje luckastu varijantu. Iako nema aerodroma, i mali uzani putevi daju posebu draž ovom osrtrvu, jahte nedaleko od obale, obasute divnim i sitnim belim peskom, nisu retkost, jer su poznate ličnosti i ljubitelji dobrog provoda veoma česti gosti ovde.

plaze spanije

Las Islas Cies. Nekada sklonište za pirate, a danas prirodni rezervat, skriven od najezde turista, u blizini divlje i izolovane obale Španske provincije Galicije, nalazi se pravi raj za zaljubljenike u prirodu, plaža Las Islas Cies, koju zapljuskuju vode Atlantskog okeana. Perfektno uređen kamp u blizini plaže, ograničava broj posetioca kako se ne bi ugrozila nesvakidašnja vegetacija i narušila prirodna ravnoteža. Vrlo lako se ovde može stići iz obližnjeg ribarskog mesta Bajona, koje otkriva život i duh starosedeoca Španije.

plaza spanije

Cala en Porter. Na južnoj obali divnog ostrva Menorka, nalazi se plaža koja je obgljena liticama sa obe strane. Dok je zapadna licica potpuno nerazvijena, istočna obiluje vilama, restoranima i tavernama i ta scenografija boja i dinamike koja se smenjuje pred vašim očima izgeda spektakularno. Odsjaj zelenila kojim su prekrivene stene u kristalno čistoj vodi, doprinosi posebnosti ove plaže.

plaze u spaniji

Playa del Silencio. Ova plaža smeštena je u uvali pa je voda topla, što ovu plažu, uz blagi povetarac, čini idealnom za odmor i uživanje u prirodnim lepotam Španije. Plaža je prekrivana sitnim peskom, a visoke stene koje je okružuju i mirna voda predstavljaju idealno okruženje za sve ljubitelje ronjenja.

Foto: www.traveler.es; www.jddiscounttravel.co.uk; www.ristoranteformentera.com; luipermom.wordpress.com; hola-espana.ru