Svaki džentlmen mora da zna male trikove koji će mu pomoći da njegova odela duže traju. Na taj način će njegov garderober biti bogat stvarima koje su lepo očuvane i u kojima iznova može da uživa u savršenom izgledu odevnih kombinacija. Zato otkrivamo savete koji će vam pomoći da odela duže traju i da zadrže svoju prvobitnoj formu.

saveti za čuvanje muških odela
Najbitnija stvar za dobro održavanje odela je način na koji vaša odela čuvate, odnosno na koji način ih pakujete u garderober. Svako odelo treba da se čuva na isti način kao što stoji na telu, odnosno potrebno je da visi na ofingeru kada ga ne nosite. Ofinger pomaže da se vaša odela ne izgužvaju kao i da se ne ivice ne deformišu.
Navlaka za čuvanje odela takođe predstavlja bitan element čuvanja muških odela. Kada kupujete navlake za čuvanje odela, obratite pažnju da budu od nekog materijala, a ne od plastike. Ukoliko su navlake za čuvanje odela od plastike, odela neće moći da dišu, a to je veoma bitno za odela koja se ne nose često, već dugo stoje u garderoberu.

saveti-za-cuvanje-odela
Još jedan mali detalj može pomoći da vaša odela ostanu očuvana, a to su kuglice protiv moljaca. Mnogi garderoberi imaju problema sa moljcima ali vaša odela mogu ostati očuvana i netaknuta od strane moljaca ukoliko imate kuglice koje deluju protiv njih. Te kuglice skupljaju valgu i na taj način sprečavaju moljce da uništavaju vaša omiljena odela.
Ako neko odelo niste dugo nosili, prašinu sa njega možete lako očistiti četkom od prave dlake. Takođe, možete koristiti četku za čišćenje odela i posle svakog korišćenja, a pre nego što ga na adekvatan način ostavite u garderoberu. Na taj način je vaše odelo još tada spremno za naredno korišćenje,
Ako se pridržavate navedenih saveta vaša odela će ostati očuvana, zadržaće prvobitnu formu i izgled, a vi ćete uživati u njihovoj trajnosti! Odela je potrebno nositi na hemijsko čišćenje jednom godišnje, a do tada ukoliko odela čuvate, čistiti i održavate na navedene jednostavne načine izgledaće kao nova, a vi ćete i dalje uživati u savršenom izgledu kao prvog puta kada ste ih nosili!

Foto: Gagliardi  / www.hgtv.com