Gastro scena srpske prestonice je veoma dinamična, a spoj različitih ukusa i kulinarskih doživljaja je u konstantnom porastu. Od tradicionalnih prostora i domaće kuhinje do modernih, multifunkcionalnih prostora i nesvakidašnjih kombinacija različitih, inovativnih kulinarskih ponuda predstavljamo vam, po našem ličnom ukusu, listu najboljih restorana u Beogradu u kojima je uživanje u specijalitetima zagarantovano.
_MG_3217
KLUB KNJIŽEVNIKA
Čuveni beogradski džentlmeni uživali su u specijalitetima ovog elitnog beogradskog restorana. Sa tradicijom dugom sedamdeset godina, u ovom restoranu možete osetiti istinski duh Beograda. Klub Književnika je pravo mesto za uživanje u domaćim jelima pripremljenim na moderan način a neka od njih vas očekuju na dnevnom meniju restorana pa je naša preporuka da izaberete baš jedan takav specijalitet. Uz odličnu hranu i vrhunska vina, provedite nezaboravne trenutke sa najdražima.

ZAPLET 2.0/ DIJAGONALA
Drugačiji od ostalih po više stvari, jedan od omiljenih i prestižnijih beogradskih restorana. U renoviranom ambijentu uživaćete u neočekivanim gastro kombinacijama. Uz tradicionalne specijalitete, Zaplet nudi i modernu fusion kuhinju koja podiže gastro lestvicu na jedan nov i uzbudljiv nivo. Odvažna kuhinja i moderan prostor otškrinuće vam vrata Beograda kakvog do sada niste upoznali.
taborn3
TABOR
U novom ruhu, restoran sa tradicijom dužom od dve decenije nastavlja da inspiriše svojim jelima sve posetioce. U prijateljskom ambijentu koji spaja ljude uživaćete u čuvenom bifteku pripremljenom na vreloj kamenoj ploči ali i ostalim specijalitetima kuće koji će izmamiti osmeh na vašem licu. Gastronomski muzej tradicionalne kuhinje serviran na pladnjevima osvežiće vaša čula pa ćete se sigurno vratiti da iznova uživate u nezaboravnim ukusima sa prijateljima koje ste baš ovde stekli.
12523565_1652840864969574_1575704362_n
HOMA
Ovo je restoran koji će vas zadiviti svojim šarmom. Moderan i trendi, autentičan i nesvakidašnji, Homa je restoran u kome je posebnost zagarantovana. Kuhinja predstavlja mešavinu Evrope, Južne Amerike, Dalekog istoka i domaćih, kvalitetnih sastojaka. Minimalistički dizajn i jednostavan meni su pečat ovog restorana u kome morate probati neku od njihovih neobičnih supa i svežih salata koje će vas osvojiti.
bar3
SQUARE NINE
Može se uporediti sa prestižnim restoranima svetskih metropola. Ovo je inovativan i smeo kutak u kome ćete zasigurno uživati. Meni predstavlja kreaciju i slobodu glavnog kuvara a putovanje kroz bogatu vinsku kartu predstavlja hedonističko iskustvo koje vredi doživeti. Svako od jela koje ovde poručite otvoriće vam nove horizonte u pogledu kulinarstva.

Izvor: BelgradeGentleman
Fotografije:www.klubknjizevnika.rs/www.restorantabor.com/www.homa.rs/www.squernine.rs