Kaiš predstavlja univerzalni modni dodatak, koji se nosi leti i zimi, za muškarce i žene i odaje lični stil, veoma je bitno umeti ga uklopiti sa odevnom kombinacijom sa kojima se nosi. Džentlmeni u svojim gardaroberima moraju da imaju nekoliko različitih vrsta i nijansi kaiša kako bi bili spremni za posao, pozorište ili neku opuštenu varijantu. Pravi džentlmen zna kako uvek da izabere kaiš vrhunskog kvaliteta.

najbolja-muska-odelamuska-odela-cene

Funkcija kaiša jeste da drži pantalone, međutim njegova estetika je mnogo više od toga jer odaje ukus, stas i stil džentlmena. Svaki džentlmen treba da zna da postoje dve vrste kaiševa, sa jedne strane postoje kaiševi koji se nose u svečanim i formalnim prilikama, a drugi koji se nose sa casual odevnim kombinacijama. Kajiševi koji se nose u formalnim prilikama najčešće podrazumevaju da se kaiševi nose sa svečanim odelima ili poslovnim odevnim kombinacijama, dok cipele MORAJU biti uparene sa kaiševima. Smatra se da su idealne nijanse kaiševa za poslovne odevne kombinacije tamno crna, crna i teget. Svaki džentlmen u svom gardaroberu ima bar jedan crni kaiš koji se najlakše kombinuje sa crnim cipelama. Kaiševi drugih boja, na primer braon, se mnogo teže kombinuju jer postoji širok spektar braon nijansi. Savet za pronalaženje braon nijanse kaiša koji se savršeno uklapa sa vašim cipelama jeste da pri kupovini kaiša ponesete cipele i na taj način odaberete nijansu koja će vašu odevnu kombinaciju učiniti idealnom. Ukoliko ne uparite nijansu cipela i nijansu kaiša izgledaćete neskaldno i nećete odavati utisak da se u vama krije pravi džentlmen.

svecano-musko-odelo

Treba znati da su formalni kaiševi tanji od kaiševa koji se nose uz casual odevne kombinacije. Svaki džentlmen zna da prepozna kvalitetan kaiš po dizajnu šnale i materijala od kojih je napravljen. Najkvalitetniji kaiševi za svečane i formalne prilike su napravljeni od kože, dok su materijali od kojih se prave casual kaiševi tkanina ili sintetika. Prednost casual kaiševa je u tome što se oni mogu nositi sa pantalonama, farmerkama i kraćim pantalonama. Pored toga, casual kaiševi se slažu sa svim vrstama obuće od japanki, patika i čizama. Još jedna prednost casual kaiševa je u tome što oni, za razliku od formalnih kaiševa, ne moraju strogo biti ušpareni sa nijansom obuće, već je bitno da budu uklopljeni sa puno ukusa i stila i zato će izgled džentlmena u svim casual situacijama biti savršen.

luksuzni-muski-sakoluksuzna-odela

Odevne kombinacije svakog džentlmena su nezamislive bez kaiša vrhunskog kvaliteta, bilo da se on nalazi na nekom svečanom događaju ili neformalnom poput ispijanja jutarnje kafe subotom u omiljenom kafiću. Zato svaki džentlmen treba da zna kako da izabere idealan kaiš i kako da ga uklopi u svoju odevnu kombinaciju u zavisnosti od situacije jer samo na taj način odaje utisak pravog džentlmena.