man-893213_1920
Farmerice su nezaobilazan modni komad koji nikada ne izlazi niz mode. Može se nositi u svim prilikama, od najopuštenijih do onih u kojima se zahteva formalniji način oblačenja. Međutim, kupovina džinsa može biti vrlo stresna stvar. Pronaći pravi model farmerki koji će odgovarati vašoj težini i visini nije ni malo lak zadatak i zahteva dosta vremena, posebno ako imate specifičnu građu koja se ne uklapa u standardne kategorije konfekcijskih brojeva. Prilikom kupovine vodite računa o veličini farmerki, jer većina denim tkanina ima tendenciju da se raširi nakon prvih 10 ili 20 pranja.
Ukoliko imate problem sa dužinom nogavica posetite krojača koji će ih skratiti na kvalitetan način.
Kakvi modeli najbolje pristaju nižim, a kakvi mišićavim muškarcima? Predstavljamo vam nekoliko korisnih saveta kako da odaberete najbolji model farmerica za vašu građu i izgledate fenomenalno.

ZA MUŠKARCE SITNIJE GRAĐE

Ukoliko imate vitkiju građu tela izbegavajte šire modele farmerki koji će naprosto progutati vašu figuru, a sa druge strane, nemojte da se odlučujete ni za preuske modele koji će dodatno naglasiti vašu građu.
Zbog činjenice da je vaše telo slično obliku pravougaonika, najbolja opcija su skini džins modeli sa srednje uskim nogavicama.
Kao dobra opcija se nameće i uski rastegljivi tamni džins sa elastinom koji će ići uz gotovo svaki komad iz vašeg ormara.

UKOLIKO STE NIŽI

Glavni savet glasi: nađite dobrog krojača i redovno ga posećujte.
Uski modeli farmerki će izdužii siluetu vašeg tela, pa stilisti ovom tipu muškaraca savetuju slim ili skinny fit modeli.Što se tiče boja preporučuju se farmerke u svetlijim i izbledelim nijansama jer ćete tako ostvariti efekat izduženog tela. Uski crni džins možete kombinovati sa duksom sa kapuljačom i patikama za casual street stil. Izbegavajte duže modele koji će optički smanjiti dužinu vaših nogu.

man-872100_1920

UKOLIKO STE NORMALNO GRAĐENI

Ako niste ni previše visoki ni previše niski i vaš struk je u standarnim dimenzijama, možete se smatrati srećnim muškarcem. Upravo muškarci sa ovim tipom građe najlakše mogu pronaći model koji im odgovara. Birajte uže i ravno sečene modele za moderniji izgled.

UKOLIKO IMATE MIŠIĆAVU GRAĐU

Ako redovno trenirate i ne preskačete trening za noge, verovatno imate snažne butine i listove. To može biti problem u slučaju pronalaženja farmerki koje vas neće zatezati, ali i za to postoji rešenje. Naime, brojni brendovi su kreirali modele farmerki koje su malo šire u gornjem delu. Za ovaj tip građe nikako nisu poželjne uski modeli džinsa i ravno sečeni modeli, jer će vam dati neželjenu siluetu šargarepe. Duži modeli koji prate liniju tela, ali nisu preuski najviše odgovaraju mišićavim muškarcima.

UKOLIKO IMATE VIŠAK KILOGRAMA

Samo zato što imate koji kilogram viška ne znači da morate da nosite široke modele farmerki sa elastinom na struku. Širi modeli će samo naglasiti strukturu vaše građe, pa se zato preporučuju slim fit modeli (ne skini). Ukoliko imate širi struk, razmislite o dubokim pantalonama, kako biste sakrili masne naslage na stomaku.

UKOLIKO STE VISOKI

Visokim muškarcima se savetuje da nose modele koji su malo rastegljiviji. Modeli sa širokim nogavicama će istaći dužinu vaših nogu i nesklad tela.
Stilisti visokim muškarcima preporučuju tamni jednobojni ravno sečeni džins sa podvrnutim nogavicama, kao i tamnije duže modele sa blagim naborima oko nogavica.

Izvor: MensHealth