Istorija muških odela datira još iz sredine devetnaestog veka. Od tada su se modeli, krojevi, dezeni i detalji menjali ali je važnost dobrog odela za svakog muškarca ostala nepromenjena. Najvažnija stvar u vezi sa izradom je materijal koji mora biti kvalitetan kako bi odelo bilo sašiveno besprekorno.

flanel materijal
Flanel je poslednjih decenija sve zastupljeniji materijal na modnoj sceni pa je u različitim varijacijama postao veoma primamljiv za izradu muških odela. Inače, flanel je materijal prirodnog porekla, dobijen iščešljavanjem i predenjem vune. Danas postoje različite mešavine materijala ali je tradicionalni flanel izrađen od 100% vunenog prediva. Kada je reč o flanelskim muškim odelima najčešće ćete ih videti u sivim tonovima ili u kariranom dezenu svih tipova i formi.
flanel
Flanelska muška odela su obično predstavljena sakoima sa jednorednim kopčanjem i više se koriste u ležernijim prilikama nego formalnim. Sam materijal ne deluje svečano poput drugih pa su ovakva odela, uglavnom, predviđena za dnevne varijante. Iako retko, ipak, možete videti i flanelska odela sa sakoima koji imaju dvoredno kopčanje. Budite sigurni da ćete se, ako se odlučite za kupovinu jednog ovakvog muškog odela, izdvajati iz svoje okoline.

Flanelsko odelo pristaje odlično svim uzrastima i savršeno je za hladnije mesece kada će vam obezbediti potrebnu toplotu i udobnost. Ukoliko je vaš izbor siva boja, imaćete široku mogućnost kombinovanja vašeg muškog odela sa ostalim komadima koje ćete spojiti sa njim. Sa kariranim varijantama flanelskog odela budite pažljivi i kombinujte ga sa jednobojnim komadima kako biste upotpunili savršen izgled.
Iako je ranije služilo kao vojničko odelo koje je imalo praktičnu primenu, danas je flanelsko muško odelo postalo jedno od luksuznijih koje možete nositi. Neki od vodećih modnih kuća i dizajnera u izradi ovakvih odela su Fox Brothers, Hackett, Fendi, Louis Vuitton…

flannel1
Kupovinom flanelskog muškog odela obezbedićete vanvremenski komad u vašem garderoberu, praktičan i lako uklopljiv u vašoj zimskoj kolekciji.

Izvor: BelgradeGentleman
Fotografije:
www.vitalebarberiscanonico.it/ www.thetailoredgentleman.wordpress.com/ www.husbands-paris.com