14. februar je sinonim za ljubav, iako za muškarce ume da predstavlja vrlo stresnu situaciju. Ovaj dan donosi mnoga očekivanja, gomilu nepisanih pravila i mnoge zamke, kojih muškarac nije ni svestan. Da biste bili u mogućnosti da upravljate mnogim preprekama ove godine, spremili smo za vas vodič za opstajanje.

Kako preživeti Dan zaljubljenih?


Ne izbegavajte Dan zaljubljenih

U poslednje vreme je vrlo često čujemo da je Dan zaljubljenih proglašen kao praznik trgovaca. Iako se vaša partnerka možda slaže sa vama oko ovoga, ona će verovatno biti pomalo razočarana ako je se ne setite ovog dana. S tim u vezi, oduprite se iskušenju da se pravite kao da Dan zaljubljenih ne postoji. Ovo će samo pojačati napetost – vaša draga će se verovatno pitati ceo dan kakvo joj iznenađenje pripremate, ali će na kraju biti u potpunosti razočarana.

Ne provodite Dan zaljubljenih sa svojim prijateljima

Čak i ako se oboje slažete da provođenje Dana zaljubljenih nema poseban značaj za vas, nemojte provoditi ovo veče sa svojim prijateljima. Možda ovaj dan ne slavite kao Novu godinu, ali čak i potpuno obična večera i film sa kućnog kauča je mnogo bolja opcija nego da ne budete kući uopšte ovog posebnog dana.

Obradujte je poklonom

Čak i ako ste se složili da ne slavite Dan zaljubljenih, trebalo bi da ste joj pokloniti nešto. Ne morate kupovati nešto veliko ili skupo – pakovanje malo bolje čokolade ili ruža će obaviti posao. Ono što je bitno jeste pažnja – i dokazaćete joj to sa bilo kakvim poklonom. Zaboravite na svoje poglede oko praznika zaljubljenih i dajte svojoj najdražoj nešto malo u njenom omiljenom obliku.

Budite pažljivi kada birate poklon

Iako je tačno da je misao ono što se računa kada birate poklon, i dalje bi trebalo da izbegavate neke poklone po svaku cenu – čak i ako iz prve pomislite da su savršeni. Uređaji za kuhinju ili domaćinstvo su svakako loš izbor – ni vi verovatno ne bi ste bili srećni da dobijete makaze za podrezivanje žbunja, zar ne? Isto važi i za vaučere za poklone; iako možda mogu biti vrlo pogodni, oni pokazuju da se niste trudili da nađete savršen poklon za nju – ili da je jednostavno ne poznajete dovoljno dobro, što je čak i gore u njenim očima.

Iznenadite je

Da, žene vole iznenađenja – romantična iznenađenja na Dan zaljubljenih će vam doneti mnoge dodatne poene koje možete koristiti za aktivnosti posle večere. I kako da je iznenadite? Ovo zapravo nije bitno; špagete na stolu koji je ukrašen svećom ili dve će napraviti magiju. Ako se potrudite i da joj obezbedite omiljeni romantični film, uspeh vam je zagarantovan cele godine.
Ne ponavljajte Dan zaljubljenih od prethodne godine

Ako ste priredili savršen Dan zaljubljenih prošle godine i ostavili je toliko oduševljenom da ona i dalje priča o tome i dan danas, verovatno pomišljate kako jednostavno možete ponoviti ovako uspešan događaj. Nemojte to učiniti – napravićete veliku grešku! U potpunosti je razumljivo da ne možete prevazići prošlogodišnji Dan zaljubljenih – ali niko i ne očekuje to od vas. Ne mora ove godine proslava biti bolja, ali svakako mora biti drugačija. Na ovaj način ćete održavati vašu vezu svežom i uveriti se da ne dovodite rutinu u svoj život – rutina može biti najveća pretnja vašoj vezi.

 

Photo: www.pinterest.com

Text: www.dormeo.rs