Većina beograđana dane provodi strahujući od posledica redukcije gasa i smanjene temperature grejanja, pa vam izlaženje iz kuće nije ni na kraj pameti, osim ukoliko niste na to prinuđeni. Za svaki izlazak, po sibirskim temperaturama koje su se spustile na Beograd, najvažnije je utopliti se, a za one koji prate modu i žele da uvek izgledaju u skladu sa tim važno je ne ‚‚navući‚‚ na sebe bilo šta iz garderobera.
Proverili smo što naši džentlmeni najčešće biraju za dane kada termometar pokazuje negativne vrednosti.

belgrade g

Kada se temperatura spusti ispod nule, moda nije primarna stvar na koju se pomisli već je toplina na prvom mestu. Uprkos ledenom talasu koji nas je zadesio, mnogi džentlmeni ne zaobilaze trendove usprkos hladnoći. Topli dugi kaput boje cigle ili nebo – plavi zimski sako dovoljno bi bili upečatljivi da vas istaknu u zimskom sivilu. Duboke kožne čizme sa postavljenim krznom osiguraće da hladnoća ne bude prepreka za vaš savršeni izgled, a vas će učiniti zanosnim čak i u ovo zimsko doba. S obzirom na to da znate kakvo će vreme biti, trebalo bi da lako izaberete adekvatnu garderobu. Ako ćete provesti duže vreme napolju na ekstremnoj hladnoći, obucite se što toplije. Ako hladnoća nije tako ekstremna, obucite se slojevito, kako biste mogli da skidate ili oblačite odevne predmete po potrebi u toku dana.

Evo još nekoliko korisnih saveta šta da obučete po hladnom vremenu: Obzirom da se kaže da hladnoća polazi od nogu -debele, termo čarape biće pravi izbor. Druga opcija bile bi dugačke čarape ili grejači za noge, zatim, izbegavajte tanke jakne već obucite jaknu koja se zakopčava na rajsferšlus skroz do grla i koja je od nepromočivog materijala, otpornog na vetar, kišu i sneg. Dodaci kao što su rukavice, šalovi i kape, pored toga što će vas dodatno zagrejati, mogu biti i odličan modni detalj.

2

Neki od naših sagovornika su izgovarali čuvene rečenice ‚‚Nije mi hladno, jer sam zaljubljen‚‚.
Fantastično! Nema boljeg grejača od ljubavi, pa makar ona bila ljubav prema zimi. Svakodnevne šetnje po zajevanim parkovima kraj zaleđenih potoka možete učiniti idealnim bez obzira na temperaturu koja preovladava. Izaberite najtoplije čizme i dugačak kaput pa svoje kratke putešestvije sa voljenom osobom upotpunite toplom čokoladom ili kuvanim vinom u obližnjem kafiću.

Iskoristite zimske dane ma koliko bili hladni. Slojevito oblačenje i zimski komadi garderobe mogu izgledati savršeno iskombinovani ukoliko ne zanemarite svoj stil. Ne zaboravite da je džentlmen uvek i svuda obučen u skladu sa svojim epitetom. 

Izvor: BelgradeGentleman

Foto: www.gagliardi.eu