Uskoro nam stiže najhladniji period godine koji donosi posebnu čaroliju – sneg. Svi ga obožavaju, dok deca uživaju u sankanju kao tradicionalnim zimskim aktivnostima pravi džentlmeni obožavaju zimski period godine zbog zimskih sportova poput skijanja i hokeja kao poznatih sportova ali i manje poznatih poput vožnje snouborda ili karlinga.

zimski sportovi
Postoje razne varijacije zimskih sportova na skijanje (npr. alpsko skijanje, slavom, veleslavom, itd.), klizanje (sinhrono, brzo, umetničko, itd.), hokej, vožnju snouborda ali i sankanja. Nekada su se ovi sportovi igrali samo zimi, međutim sa napretkom tehnologije došlo je pronalaska veštačkog snega i leda koji omogućavaju da se zimske sportske aktivnosti igraju nezavisno od godišnjeg doba. Često su zimski sportovi zapostavljenjeni, nedovoljno zastupljeni, ali oni, kao i ostali sportovi, imaju svoje Zimske olimpijske igre. U zimskom periodu godine planine su pune gostiju, nude se razne zimske aktivnosti, ali samo pravi džentlmeni na zimovanje odlaze potpuno spremni kako za skijanje ili vožnju snouborda tako i na klizanje na ledu.
Za potpunu zimsku čaroliju potrebna je adekvatna sportska oprema, obuća ali i kondicija. Za one muškarce koji aktivno vežbaju tokom cele godine zimske sportske aktivnosti mogu početi odmah, dok oni koji ne vežbaju treba da se pripremaju nekoliko nedelja, kako ih ne bi zadesila upala mišića ili povreda. Za sve zimske sportove neophodna je odlična koordinacija nogu kako bi se držala ravnoteža, jaki mišići jer zimski sportovi spadaju u onu grupu sportova koji angažuju čitavo telo. Kroz pripremanje tela za zimske sportove posebno obratite pažnju na istezanje i jačanje mišića nogu, ruku i leđa, održavanje ravnoteže, vežbanje polučučnjeva, sklekova, itd. i bićete u potpunosti pripremljeni za zimske sportske aktivnosti.

zimski sportovi
Najtraženiji sport tokom zimskog dela godine za muškarce je skijanje, međutim potencijal zime treba iskoristiti i uživati u drugim zimskim aktivnostima, zato vas mi savetujemo da damu izvedete na klizanje, a da sa društvom uživate u karlingu.
Često se misli da je klizanje teško i da će se desiti neka nezgoda čim se stane na led. Međutim, kao i za sve zimske sportove ovde najbitniju ulogu ima ravnoteža. Zato budite hrabri i izvedite svoju izabranicu na klizanje, sigurno ćete se lepo zabaviti i uživati u žimskoj čaroliji, a damu ćete u potpunosti osvojiti!

zimski sportovi
Želimo da vas upoznamo sa kalingom koji je veoma popularan u svetu, a koji će se i vama sigurno svideti. Ukoliko idete sa društvom na zimovanje pravi izbor za timsku zimsku igru jeste upravo karling. U igri učestvuju dve ekipe koje imaju po četiri člana, oni nastoje da uz pomoć metli očiste put granitnoj kugli kako bi bila što bliže centru krugova na ledu. Za igru je potreban timski duh i strategija, zato ga sa pravom zovu šah na ledu. Isprobajte sa društvom razne strategije i uživaćete u novoj sportskoj aktivnosti.
Uživajte u čarobnoj zimi kroz individualne i timske zimske sportove, ali i na ledu sa vašom izabranicom, jer ćete se sjajno zabaviti i družiti! Nezaboravite da budete pravi džentlmen i zimi!

Foto: www.wintersportscompany.com/www.blog.twobrightlights.com/www.thecord.ca