Pred svakim džentlmenom je dilema, da li imati bradu ili ne, kako ona ide uz odelo, casual varijantu, da li će se drugima dopasti, da li je IN ove jeseni, itd..  Najbitnije je znati sve prednosti i mane brade, kao i obaveze koje ona zahteva od muškarca, ali i dobiti koje muškarci imaju u hladnijem delu godine.

  1. Brada omogućava da se sakriju bubuljice, ali i njihovi oziljci koji postoje na licu. Na taj način će se sakrati nedostaci koji postoje, ali i ten koji može biti loš usled brojnih razloga. Ukoliko muškarac želi da radi na izgledu svoga lica on će se pobrinuti da nedostatke sakrije iza lepo stilizovane brade.
  2. Konstantno brijanje iritira osetljivu kožu lica. Ukoliko je brijanje lica svakodnevno, ono prouzrokuje osetljivost kože, pa i njeno često pucanje, sušenje, što može biti još intenzivnije usled jesenjeg vetra ili hladnog vremena. Sve navedeno utiče da koža lica izgleda lošije nego usled nošenja brade.
  3. Za idealnu bradu, kao i za idealnu frizuru, neophodan je češalj. Za održavanje brade neophodan je češalj koji će uticati na stilizovanje i bolji izgled kompletnog lica. Iako većina muškaraca nije ni pomislila da će sastavni deo njihove jutarnje rutine biti češalj za bradu, oni koji je imaju moraju ga prihvatiti jer će u suprotnom brada izgledati neuredno, a to nije cilj.

13173183_1015445318542812_4280546341890494603_o%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b0brada

      4. Urednost kao estetika izgleda. Muškarac koji ima bradu ne sme sebi dopustiti da ona zaraste, takođe mora voditi računa da je na adekvatan način održava u predelu obraza, kako ne bi izgledao previše zapušteno jer je urednost ključna stavka u savremenom izglednu jednog džentlmena.

      5. Često je izgovor muškarcima da im je lakše da briju bradu nego da rade na njenom održavanju. Navedeni izgovor često prikazuje nezainteresovanost i lenjost muškaraca da rade na sebi i svom izgledu ali kao posledicu predstavlja isušeno i ispucalo lice usled hladnih jesenjih vetrova i stalnog brijanja.

Brada je ove jeseni IN ukoliko muškarac želi da sačuva svoju kožu lica od brojnih iritacija ali i poboljša izgled svojom urednošću bilo da obuče svečano odelo ili casual varijanta. Brada će ove jeseni pomoći da se prebrodi isušivanje kože usled hladnog vremena, ali će sakriti i bubuljice ukoliko postoje. Takođe, brada se može preporučiti svima koji su uredni i brinu o svom izgledu, ali i prihvataju češalj kao bitan aksesoar.

Foto: Gagliardi Srbija