Čini se da je svaki proizvođač automobila, u nekom trenutku obradovao tržište novim modelom kabrioleta. U moru ponude, ljubitelji elegancije biraju automobile koji nisu česti na putevima danas i perfektno oslikavaju otmeni stil života jednog džentlmena.

Lotus Elan

Kada je Lotus 1962. izbacio model Elan, on je postao pravi hit među evropskim džetlmenima koji tragaju za savršenstvom i luksuzom. Proizvodio se do 1973., a Lotus je već 1980. izašao na tržište sa unapređenom verzijom. Bez obrzira na novije modele, Lotus Elan je dugo važio za jednog od najboljih kabrioleta svog vremena. I danas se ovaj retro dvosedaš, zbog svoje elegancije, ali i pouzdanosti u vožnji smatra vrlo poželjnim.

Mercedes Benz 300 SL Roadster

Retko koji automobil je cool koliko i Mercedes-Benz 300 SL Roadster iz 1957.. Automobil u Bondovom stilu, poznat kao trkački automobil za ulicu, svakako je jedan od onih starih, elegatnih automobila, koji će privući pažnju gde god da se pojavite.

Ferrari 250 GT SWB California

1959. godina se pokazala kao izuzetno dobra za Ferari nakon uvođena modela 250 GT SWB California. Ovaj brz i uzbudljiv automobil je nepogrešivi izbor i idealan automobil čak i za najizbirljivije džentlmene.

Jaguar E type Series 1 Roadster

Jaguar je 1961. predstavio svoj Roadster E-type Series 1. To je trkački automobil, visokih performansi, koji je se često navodi kao najbolji Rodster ikada napravljen. Ovaj automobil predstavlja jedistveni spoj sofisticirane snage i maksimalno uglađenog, prefinjenog izgleda i zasluženo se našao na top listama najboljih automobila u časopisima poput The Daily Telegraph i Sports Car International.

Maserati 200 SI

Provokativan, jedinstven automobil, istaknutog oblika sa izuzetno zaobljenim ivicama, Maserati 200 SI je automobil napravljen za trkačku stazu i retko se može videti na putevima danas. Ovaj Maserati iz 1956. je izuzetno cenjen među ljubiteljima trka i brzih automobila i veoma je popularan među kolekcionarima oldtajmera.

Izvor: BelgradeGentleman
Foto: www.gentlemansgazette.com