Pored Pariza i Venecije kao glavnih asocijacija na duge romantične šetnje, predlažemo vam sledeće destinacije koje će vas očarati magijom prolećnog duha.

5 gradova koje treba da posetite ovog proleća

Toskana je jedna od dvadeset regija Italije i nalazi se u njenoj unutrašnjosti. Lepote ovih predela su same po sebi očaravajuće, a ukoliko prirodnu raskoš začinite čašom najkvalitetnijeg vina, uživanje je zagarantovano. Istorija, spomenici kao svedoci prošlog vremena, italijansko vino, stara arhitektura i priroda će vam sigurno oduzeti dah i sa sobom ćete poneti samo lepe uspomene na nezaboravne trenutke.

5 gradova koje treba da posetite ovog proleća

Jezero Komo je unikatni dragulj čarobne kombinacije vetrova Alpa i Mediterana. Nalazi se u italijanskoj regiji Lombardiji,  između Milana i Švajcarske, praveći prirodnu granicu između dveju država. Jezero je obgrljeno vrhovima Alpa i prepuno luksuznim vilama autentične arhitekture. Tradicionalna aktivnost na ovom prirodno spektakularnom mestu je vožnja brodićem ili čamcem i razgledanje alpskih brda u odrazu jezerske vode. Ukoliko se odlučite da svoj odmor provedete na ovoj luksuznoj destinaciji, u ponudi se nalaze prelepi restorani sa tradicionalnim ribljim specijalitetima i vinom najkvalitetnijih sorti.

5 gradova koje treba da posetite ovog proleća

Predstojeći prolećni odmor predlažemo da provedete u čuvenom gradu valcera i Mocart kugli. Zahvaljujući svojoj raznovrsnoj kulturi i muzičkom nasleđu, Beč je uvršten u listu turistički najposećenijih gradova sveta. Poseta muzejima kojih ima preko 100, Bečkoj operi, baroknoj palati Belvedere samo su neke od atrakcija koje ovaj romantični grad nudi.

5 gradova koje treba da posetite ovog proleća
Sevilja je jedan od većih gradova Španije i najpoznatija je po tradicionalnim matadorskim borbama sa bikovima. Ovaj grad je savršen odabir za prolećni odmor, a u njemu se nalazi najstarija kraljevska palata u Evropi koja je i dalje u funkciji. Takođe, poseduje i najveću katedralu na svetu. Čari ovoga grada neće vas razočarati i kada zađe sunce, jer je noćni život veoma bogat i raznovrstan.

5 gradova koje treba da posetite ovog proleća

Amsterdam je posebno interesantantokom proleća. Ovo je grad mirišljavog cveća i biciklističkih staza i čini omiljenu destinaciju za prolećni odmor stanovnicima Evropske Unije. Ako planirate da svoj odmor provedete u ovom modernom gradu urbane kulture, ne propustite da posetite i Internacionalni park cveća, mesto gde su holandski baštovani spojili uspešan posao i zadovoljstvo.

Fotografije: www.discovertuscany.com/ www.thetimes.co.uk/ www.disfrutaviena.com/ www.esl.ch/ www.touristbee.com/